Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/01 12:17

kiproy xristosomos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Δηλώσεις στα Κυπριακά ΜΜΕ έκανε χθες, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στο Συνοδικό Μέγαρο αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Νεοφύτου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά του που συλλειτούργησε με Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας: "Πάντοτε χαιρόμεθα να έχουμε Πατριαρχικούς της Μητέρας Εκκλησίας, παρόλο που αυστηρώς ομιλούντες δεν είναι Μητέρα μας, διότι είμεθα πριν την Κωνσταντινούπολη ως Εκκλησία. Παρόλο αυτά την θεωρούμε Μητέρα Εκκλησία, αγαπούμε το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη μας."

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, ότι ο νέος Προκαθήμενος της Ουκρανίας εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Κύπρου και να συλλειτουργήσει μαζί σας, μεταξύ άλλων τόνισε: "Αυτό είναι φυσιολογικό όταν ένας Προκαθήμενος συνομιλεί με μια τοπική εφημερίδα (σ.σ.εννοεί τον Φιλελεύθερο Κύπρου) το πρώτο που έχει να πει ή να εκφράσει την χαρά του, να βρεθεί στον χώρο εκείνο που υπάγεται η εν λόγω εφημερίδα."

"Ο νεός Προκαθήμενος έχει έρθει στην Κύπρο, γνωρίζει την Κύπρο, μιλάει και ωραία Ελληνικά και θα ήθελα σίγουρα να έρθει στην Κύπρο. Θα έρθει η ώρα που θα έρθει και θα συλλειτουργήσουμε, όταν θα έρθει η ώρα και θα προσκληθεί. Αλλά δεν βιαζόμεθα και ούτε θα μπαγιατέψει αν δεν τον καλέσουμε αμέσως" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος τόνισε: "Εμείς ως Εκκλησία έχουμε αδελφικές σχέσεις με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ακόμα και με τις άλλες ομολογίες οι σχέσεις μας είναι αδελφικές. Θέλουμε να έχουμε αυτές τις σχέσεις με όλες τις Εκκλησίες, και για πρώτη φόρα συνοδικά κάναμε επιτροπές για να ανοίξουμε διάλογο και με τους Μουσουλμάνους".

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει το ηχητικό με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, οι οποίες εμφανίστηκαν σε δημοσιεύματα παραποιημένες:

Εμφανίσεις: 301629
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: