Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

trifyllios xeirotonia 105 

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκινήσεως, εν μέσῳ πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τελέστηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα της Πάφου, γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου και πολλών κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου π. Τριφυλλίου Ονησιφόρου, τον οποίο στη συνέχεια προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη.

Μετά την είσοδο των τιμίων δώρων, οι διάκονοι αρχικά και στην συνέχεια οι πρεσβύτεροι προσέφεραν στον Μακαριώτατο τον υποψήφιο προς χειροτονία.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απένειμε στον νέο ιερομόναχο το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Για το χαρμόσυνο γεγονός προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία πολλοί ιερείς καθώς και πλήθος κόσμου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ευχηθούν με θέρμη στον νέο αρχιμανδρίτη.

Στην ομιλία του, ο Μακαριώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιράστηκε με τον κόσμο την χαρά που αισθανόταν για αυτό το γεγονός, για το οποίο δάνεισε και γλώσσα και χέρια και νου στο τελεταρχικό Πανάγιο Πνεύμα, ώστε να επισκιάσει τον νέο του ιερομόναχο.

Επίσης, συγχάρηκε ιδιαιτέρως τον π. Τριφύλλιο, που κάνοντας την υπέρβαση, επέλεξε να συνεχίσει την πορεία του μέσα στην Εκκλησία υπηρετώντας την τοπική Εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδος του ενεργά από τη θέση που του προσφέρθηκε.

Στην αντιφώνησή του (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), ο νέος Αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην ευλογημένη πορεία του ως Διακόνου των Μυστηρίων του Θεού και ευχαρίστησε θερμά όλους, όσοι τον στήριξαν σε αυτήν και πρωτίστως τον Μακαριώτατο για την πατρική του αγάπη και βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επίσης το μνημόσυνο των μακαριστών γονέων του Μακαριωτάτου.

Μετά την απόλυση, ο νέος αρχιμανδρίτης π. Τριφύλλιος μοίρασε το αντίδωρο και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκομένους και ακολούθησε ανοικτή δεξίωση.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι ο Αρχιμ. Τριφύλλιος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από τη θέση του γραμματέα του ιδιαιτέρου γραφείου του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ:

Εμφανίσεις: 303620
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: