Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 01/06 10:22

akadimaiki 1

Ακαδημαϊκοί από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου 2018. 

Η ομάδα των καθηγητών βρίσκεται στην Κύπρο για σκοπούς συνεργασίας με την Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου. Με τη συγκυρία αυτή, είχαν τη δυνατότητα να δουν εκ του εγγύς τους διαφόρους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στους οποίους τους ξενάγησε ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοπ. Κυπριανός Κουντούρης.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, όλοι οι καθηγητές, μαζί με αυτούς της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας μας, συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο στο γραφείο του. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εποικοδομητικές απόψεις γύρω από τον χώρο της Παιδείας και δη της Θεολογίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, εξέθεσε τον οραματισμό του σχετικά με τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου, για την ίδρυση της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης.

Ειρήσθω ότι φέτος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το τρίτο έτος λειτουργίας της Σχολής και κατά το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα προσφέρει στον επιστημονικό χώρο τους πρώτους αποφοίτους της.

Η πληθώρα των αιτήσεων για εγγραφή στη Σχολή αλλά και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των σπουδαστών της, επιβεβαιώνει το συνεχές αυξανόμενο επίπεδο τόσο της Σχολής όσο και των κληρικών του νησιού μας.

Εμφανίσεις: 301150
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: