Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 09/04 15:21

pafos 10

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9.4.2018, νωρίς το απόγευμα, τελέστηκε ο αναστάσιμος Εσπερινός στο ιστορικό καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή των Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μονής και πλήθους ευσεβούς Λαού, ενώ παρών στο ιερό βήμα προσευχόμενος ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. 

Μετά τον Εσπερινό, αφού λιτάνευσαν την Εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ακολούθησε η υπό πάντων προσκύνηση των εικόνων και του Ιερού Ευαγγελίου, ως είθισται στις Ιερές Μονές και η ανταλλαγή του αναστάσιμου Χαιρετισμού. Στη συνέχεια, μετέβησαν όλοι στο Συνοδικό, όπου ο Μακαριώτατος απηύθυνε ευχές με την ευκαιρία της κοσμοσωτήριας εορτής της Αναστάσεως.

Τέλος, ο Καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, παρέθεσε γεύμα στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου και στη συνοδεία του.

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

pafos 1

Εμφανίσεις: 300537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: