Γράφτηκε από τον/την ΡΙΚ. Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018

arxiepiskopos kyproy 1

Σε δηλώσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ σήμερα στο ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «Δεν υποτιμούμε κανένα παιδάκι και κανένα γονιό».

Η Ανακοίνωση του Συνδέσουμε αναφερότανε σε αναχρονιστικούς κανονισμούς του νηπιαγωγείου οι οποίοι προβλέπουν σε ειδικό τρόπο χειρισμού παιδιών διαζευγμένων οικογενειών.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του νηπιαγωγείου πρέπει σε περιπτώσεις διαζευγμένων οικογενειών να υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή της Διεύθυνσης και ο λόγος είναι για το ποιος θα παίρνει το παιδί από το σχολείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως εκείνος που έκανε την εγγραφή του παιδιού, εκείνος θα το φέρνει και εκείνος θα το παίρνει από το νηπιαγωγείο. Ο λόγος, όπως είπε είναι για να μηδενιστεί ο κίνδυνος να απαγάγει το παιδί, ο άλλος γονιός.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος δεν γίνεται όπως ακούστηκε για προβληματικές οικογένειες αλλά για την προστασία του παιδιού και για να μην έχουμε παρατράγουδο.

Στην συνέχεια είπε πως η Εκκλησία δεν θεωρεί, ούτε προβληματικό το παιδί, ούτε την οικογένεια που είναι μονογονεϊκή. «Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε αυτές τις καταστάσεις».

Για όσα ακούστηκαν για κατήχηση στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία Αρχιεπίσκοπος είπε πως αν θέλουν να κάνουν κατήχηση να πάνε στην Ενορία τους, όπως δήλωσε στη συνέχεια εμείς θα δώσουμε τον καλό μας εαυτό και όλο το είναι μας ούτως ώστε να μορφώσουμε αυτά τα παιδάκια πάσης απόψεως.

Εμφανίσεις: 301720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: