Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου. Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

pyrgos 1

Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πύργο Ηλείας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κατέφθασε χθες στη Ηλεία, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, προκειμένου να τιμήσει όσους βοήθησαν τα προσφυγόπουλα της Κύπρου πριν από 44 χρόνια. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που βρέθηκε στο ναό για να ασπαστεί την εικόνα του Αγίου Αθανασίου και να ζητήσει την ευχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου όπου στις 6 μ.μ. το απόγευμα ξεκίνησε ο εσπερινός.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και ο επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.


Τον Θείο Λόγο στον εσπερινό κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος καλωσόρισε το Μακαριώτατο και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψης.

Ευχαρίστησε για τη φιλοξενία των 415 παιδιών το 1974 μέσα σε εκείνες τις τραγικές συνθήκες της τουρκικής εισβολής που έζησε η Κύπρος.

pyrgos 1

pyrgos 1

pyrgos 1

pyrgos 1

pyrgos 1

Εμφανίσεις: 302074
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: