Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

basilopita tsimenta 1

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της μεγαλύτερης βαριάς βιομηχανίας στην Κύπρο, της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, στην αίθουσα εκδηλώσεών της στο Βασιλικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία και πνευματική προκοπή στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού είναι η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία στην Κύπρο αλλά και η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιμέντου σε όλο τον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1963 και η θέση του Βασιλικού επιλέχθηκε ως η καλύτερη δυνατή τοποθεσία για την ανέγερση της μονάδας παραγωγής λόγω της εκεί αφθονίας πρώτων υλών εξαιρετικής ποιότητας και της εγγύτητας με τη θάλασσα.

Μέτοχος της εταιρείας σε ποσοστό 25% είναι και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία αξιοποιεί τα έσοδα που προκύπτουν κατά πρώτο λόγο για την ανοικοδόμηση του νέου Καθεδρικού Ναού της Λευκωσίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η τσιμεντοποιία Βασιλικού έχει φθάσει στο πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής 500 τόνων τσιμέντου την ώρα!

Μετά το πέρας της τελετής κοπής της βασιλόπιτας, παρατέθηκε πλούσιο γεύμα για τους παρευρισκόμενους.

basilopita tsimenta 2

basilopita tsimenta 2

basilopita tsimenta 2

basilopita tsimenta 2

basilopita tsimenta 2

basilopita tsimenta 4

Εμφανίσεις: 300420
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: