Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 06/01 13:19

theofania kiprou 2

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εόρτασε φέτος η παραθαλάσσια Κοινότητα του Ζυγίου την εορτή των Θεοφανείων.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος Αρχιμ. Γρηγορίου Ιωαννίδη και του Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου Πρωτοπ. Κυπριανού Κουντούρη, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Ζυγίου και ακολούθως τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία πολιτειακών και πολιτικών προσώπων της Κύπρου.

Στη συνέχεια, έγινε μετάβαση στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου για την τελετή της Ακολουθίας της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο έγινε μέσα σε καλές καιρικές συνθήκες, παρά τον ασταθή καιρό των προηγούμενων ημερών.

Φανερά συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “είθε ο Θεός να μας αξιώσει του χρόνου ελεύθερη όλη η Κύπρος μας να γιορτάσει τα Θεοφάνεια ”.

Σήμερα είπε, είναι τα Φώτα, η γιορτή του φωτός και η νίκη επί του σκότους και ευχήθηκε όπως ο Θεός μας φωτίσει όλους μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση των εορτασμών, ιδιαίτερα δε τον οικείο Μητροπολίτη και τη νεαρή Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου κ. Γεωργία Μιχαήλ.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή εντύπωση στους επίσημους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανείων στο Ζύγι αποτέλεσε η πολυάριθμη συμμετοχή κολυμβητών διαφόρων ηλικιών που βούτηξαν στα κρύα χειμερινά νερά του Ζυγίου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στο Ζύγι παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Πρέσβυς της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος και άλλες πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και πλήθος κόσμου.

theofania kiprou 5

theofania kiprou 1

theofania kiprou 1

theofania kiprou 1

theofania kiprou 1

theofania kiprou 4

theofania kiprou 3

theofania kiprou 3

Εμφανίσεις: 301223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: