Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

53C244

Προβοκατόρικη ενέργεια χαρακτήρισαν εκκλησιαστικοί κύκλοι την προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν την Ιερά Μητροπόλη Ταμασού στις εκλογές για την προεδρία της Κυπριακής δημοκρατίας οι οποίες θα διεξαχθούν τον επερχόμενο Φεβρουάριο.

Αιτία μια εκδήλωση των χριστιανικών συνδέσμων της Μητροπόλεως για να τιμήσουν την μεγάλη ευεργέτιδα τους κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου μητέρα του υποψηφίου κ.Νικόλα Παπαδοπουλου.

Η κ. Παπαδοπούλου διαμένει στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Ταμασού και από την ημέρα της δημιουργίας της επισκοπής όπως ενημερωθήκαμε στηρίζει έντονα το κοινωνικό - πολιτιστικό της έργο και ιδιαίτερα τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Τα ΜΜΕ κατηγόρησαν την Μητρόπολη ότι παραβίαζοντας προσωπικά δεδομένα, εστείλε το μήνυμα για την πρόσκληση στην εκδήλωση μέσω προεκλογικών επιτελείων γεγονός το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθούσε.

Οπως πληροφορούμαστε ο Μητροπολίτης Ταμασού, τρέφει μεγάλη συμπάθεια προς το πρόσωπο της ευεργέτηδος με την οποία συνεργάζεται και ως μελος του Ερυθρού Σταύρου του οποίου η ίδια προεδρεύει.

Παρόλο λοιπόν που ο ίδιος συναίνεσαι στην απόφαση των συνδέσμων για την τιμή της τέως πρωτης κυρίας, εντούτοις οπως πληροφορούμαστε έδωσε σαφείς οδηγίες να κρατηθεί η όλη υπόθεση σε χαμηλούς τόνους λόγω ακριβώς των επικείμενων εκλογων.

Μάλιστα εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι στην τελική συνεδρία των συνδέσμων για το θέμα, υπήρξε ένταση διότι σ αυτους συμμετέχουν γυναίκες όλων των πολιτικών παρατάξεων.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε όχι στο γεγονος της τιμητικής διάκρησης για την οποία όλοι ομόφωνα συμφωνούσαν αλλά στην επιλογή του χρόνου.

Τελικά αποφασίστηκε οπως συνδιαστεί η τιμητική εκδήλωση όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, δηλαδή με το πνεύμα αλληλεγγύης των Χριστουγέννων.

Προσκλήσεις δεν στάλθηκαν παρά μόνο στα μέλη των συνδέσμων και αυτό πείραξε ορισμένους, εξού και το «διόρθωσαν» στέλνοντας εν αγνοία του Μητροπολίτη εξ ονόματος της Μητροπολης μηνύματα σε χιλιάδες κινητά.

Ως γνωστόν τον Σεβασμιώτατο συνδέει ιδιαίτερη φιλία με το ζεύγος Νίκου και Άντρης Αναστασιάδη.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί πανικό στα επιτελεία των αντιπάλων του προέδρου για 3 βασικούς λόγους.

Πρώτον, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αποτελεί μια από της μεγαλύτερες της Κύπρου με 45 κοινότητες και 2 δήμους, Τσερίου και Λακατάμιας.

Δεύτερον, ο Σεβασμιώτατος Ησαίας χαίρει μεγάλης αποδοχής και εκτιμήσεως από τον λαό της περιφέρειας του λόγω της μεγάλης πνευματικής και κοινωνικής του δράσης.

Τρίτον διατηρεί πολυ στενές σχέσεις με τους ψηφοφόρους της μεγάλης Ρωσόφωνης κοινότητας σε όλο το νησί, λόγο των σπουδών του εκεί και την ανοικοδόμηση εκ μέρους του πρώτου Ρωσικής τεχνοτροπίας ναού στην επαρχία Λευκωσίας.

Και τέταρτον, όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο γεγονός ότι ο Μητροπολίτης ακόμη και σήμερα όπως πληροφορούμαστε, είναι ο γενικός συντονιστής των ομάδων υποστήριξης του γέροντα του Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου, και όπως αναφέρουν διάφορες εκκλησιαστικές πηγές διατηρεί μαζί τους πολύ καλές σχέσεις και επαφές.

Όλα αυτά τον καθιστούν υπολογίσιμο παράγοντα επηρεασμού ψηφοφόρων και σε πολιτικές και σε εκκλησιαστικές εκλογές.

Παρόλο που ο ιδιος κρατεί χαμηλούς τόνους και φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με όλους τους υποψηφίους για το Προεδρικο άξιωμα χωρίς να εκφράζεται δημόσια πολιτικά, τα επιτελεία των υποψηφίων δεν εφησυχάζουν και μεταφράζουν κάθε λόγο, εκδήλωση η κίνηση όχι μόνο αυτού αλλά κι όλων των διαμορφωτών της κοινής γνώμης στο νησί ανάλογος με τα συμφέροντα και τους στόχους τους.

Όλοι ψάχνουν να εξουδετερώσουν δυνάμεις αντιπάλων και ταυτόχρονα να φέρουν ψήφους στο καλάθι τους.

Εμφανίσεις: 301525
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: