Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

kathedrikos naos 1

Παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα έψαλαν σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, χορωδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές και λοιποί φορείς.

Τον Μακαριώτατο ξεκίνησαν να επισκέπτονται από το πρωί οι: φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και η χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και απέδωσαν επίκαιρους ύμνους, δημιουργώντας έτσι στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, η οποία «εισόδευσε» όλους μας με τον καλύτερο τρόπο στην «Μητρόπολη των εορτών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εγκωμίασε όλες τις παραπάνω ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένειες των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς της ΕΛ.ΔΥ.Κ και στα παιδιά της χορωδίας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, καθώς επίσης ειρήνη στην πολύπαθη πατρίδα μας.

Στις 11.00 π.μ. τελέστηκε για τους εργαζομένους της Αρχιεπισκοπής Κύπρου το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου στο παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το οποίο τιμάται στη μνήμη του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου, αγίου αποστόλου Βαρνάβα.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου και του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Έλαβαν μέρος επίσης και οι κληρικοί που διακονούν σε διάφορες υπηρεσίες εντός της Αρχιεπισκοπής, ενώ παρακολούθησαν προσευχόμενοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Την ίδια μέρα, επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης του νέου Καθεδρικού ναού της Λευκωσίας, δίπλα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο οποίος θα τιμάται στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα.

Έγινε η σκυροδέτηση του δαπέδου θεμελίωσης επί των υπογείων χώρων σταθμεύσεως, οι εργασίες των οποίων ήδη έχουν προχωρήσει.

Μέχρι το Μάιο του 2018 αναμένεται η κατάθεση του θεμελίου λίθου του νέου Καθεδρικού ναού, ενώ τον Αύγουστο του ιδίου έτους υπολογίζεται να παραχωρηθούν προς χρήση 160 θέσεις για στάθμευση στους δύο υπογείους χώρους του Ναού.

Η ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ναού, σύμφωνα με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αναμένεται να γίνει το έτος 2020, χρονιά κατά την οποία θα γίνουν και τα εγκαίνια του Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 304397
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: