Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

poster 1Στις 4 Νοεμβρίου, μετά τον εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων των εν τη Ρωσική γη διαλαψάντων Αγίων στο Επισκοπειό, μετά τον εσπερινό, θα δοθεί συναυλία της χορωδίας του Ορθόδοξου ορφανοτροφείου «Οτράντα», από την Ρωσία.

Η συναυλία αυτή θα είναι αφιερωμένη στους εορτασμούς της «Μέρας Εθνικής Ενότητας» και τους εορτασμούς της «Ημέρας της Εικόνας της Παναγίας του Καζάν», που τιμούνται στις 4 Νοεμβρίου.

Αυτό το μοναδικό μουσικό- χορευτικό συγκρότημα αποτελείται από ορφανά κορίτσια, που βρήκαν ζέστη στέγη και καρδιακή περιποίηση στο ορφανοτροφείο «Οτράντα» του Γυναικείου Μοναστηριού του Αγίου Νικολάου στο Τσερνοοστρόβρκ (επαρχία της Καλούγκα)

Το ορφανοτροφείο «Οτράντα» ιδρύθηκε με τις ευλογίες του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιου του Β´ στο Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Τσερνοοστροβσκ το 1994.

Το 2000 στο ορφανοτροφείο λειτούργησε παιδική χορωδία.

Η χορωδία έλαβε μέρος σε διεθνή φεστιβάλ και παραστάσεις, τα μέλη της χορωδίας έλαβαν μέρος σε παράστασεις στο Τελ- Αβιβ, στο Μοναστήρι Γκορν στο Ισραήλ, στο Μοναστήρι της Ορμιλιας στην Ελλάδα, στην Κύπρο- στην Λάρνακα και στην Λεμεσό, στην Ιταλία στο Μπάρι, στο Λορεττο, στο Τερρατσίνο, στην Σεγκόβια της Ισπανίας, στην Βιέννη, στο Σάλτσπουργκ, στην Βοννη, στο Ντίσελντορφ, στις Κάννες στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η χορωδία εκπροσώπησε την ρωσική κουλτούρα στο Ισραήλ, στην Σερβία, στην Σλοβακία, στην Σλοβενία, στην Αυστρία, στην Γαλλία, την ΠΓΔ την Μακεδονίας, στην Βουλγαρία, στην Λευκορωσία, στην Αμπχαζία και στην Αρμενία.

Κατά τις ορθόδοξες εορταστικές περιόδους η χορωδία δίνει συναυλίες σε ιερούς ναούς, μουσεία, κονσερβαρόρια, όπως επίσης σε κοινωνικά και ιατρικά κέντρα.

Η χορωδία τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο του ιδρύματος «Η τέχνη της εκτέλεσης», πάρε το πρώτο βραβείο στο 8ο διεθνές φεστιβάλ ορθόδοξης μουσικής «Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι», όπως επίσης έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε φεστιβάλ ορθόδοξης μουσικής.

Εμφανίσεις: 301721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: