Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ταμασού. 25/04 12:30

tamasou egainia 1

Όλα έτοιμα για τα μεγάλα εγκαίνια του ρωσικής τεχνοτροπίας ιερού ναού Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό Λευκωσίας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2017.  

Οι εορτασμοί ξεκινούν την παραμονή, Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 5:45 μ.μ., με την έλευση στον ιερό ναό των ιερών Λειψάνων της Αγίας Ματρώνας Μόσχας της Τυφλής, του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ,  του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, του Αγίου Λουκά Κριμαίας και άλλων πολλών επιφανών Ρώσων Αγίων. 

Τα ιερά Λείψανα από τη Ρωσία θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός των εγκαινίων  θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και σ’ αυτόν,  όπως και την επόμενη το πρωί στη Θεία Λειτουργία εγκαινίων, θα ψάλλει ο Εκκλησιαστικός  Χορός  της Ιεράς Μονής Κύκκου.  

Το ίδιο βράδυ στις 7:30 μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ρωσικών κειμηλίων εκκλησιαστικής τέχνης από το ίδρυμα Αγίου Θεοδώρου Ουσιακώβ Ρωσίας στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως. 

Ακολούθως, στις 8 το βράδυ, στο θεατράκι της Μητροπόλεως θα γίνει μεγάλη συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. 

Την επομένη, Δευτέρα 1η Μαΐου, το πρωί από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 π.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια του Ρωσικού Ναού, ενώ από τις 11:30 π.μ. μέχρι και τις 11:00 μ.μ. στην αυλή της Μητροπόλεως θα διεξαχθεί το πρώτο  ετήσιο ελληνο-σλαβικό πολιτιστικό Φεστιβάλ Τεχνών με  ελληνικούς, κυπριακούς και ρωσικούς χορούς, παραδοσιακό φαγητό από Ρωσία και Κύπρο, τραγούδια, ακροβατικά, ταχυδακτυλουργούς, παιδικό Θέατρο και πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. 

Στις 8:00 το βράδυ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα γίνει μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Βιολάρη και της Κωνσταντίνας, μαζί με τους  Βασιλική Χατζηαδάμου και Μιχάλη Χατζημιχαήλ. 

Κατά διαστήματα του ολοήμερου φεστιβάλ, θα παρουσιάζονται και συγκροτήματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.  

Στις 11:00 το βράδυ θα ολοκληρωθούν οι εορτασμοί με τη ρίψη πυροτεχνημάτων. 

Τις εκδηλώσεις οργανώνει και χορηγεί ο κτήτορας του Ιερού Ναού κ. Βιατσεσλάβ Ζαρενκόβ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. 

Η είσοδος για όλα τα καλλιτεχνικά προγράμματα και τις δύο ημέρες είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλο τον κόσμο.

Τέλος να αναφερθεί ότι μαζί με τα Ρωσικά λείψανα στην Ι.Μ. Ταμασού θα μεταφέρει και ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος το άφθαρτο αριστερό χέρι του Αγίου Γεωργίου, κάτι που ενθουσίασε όλους του ρώσους πιστούς.

Εμφανίσεις: 309467
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: