Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/04 15:31

Latsia 5

Του Λουκά Α. Παναγιώτου


Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της τελετής του Ιερού Νιπτήρος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά όσα έλαβαν χώρα στο υπερώο της Ιερουσαλήμ και όσα ακολούθησαν μετά τον Μυστικό Δείπνο.

Στη συγκινητική και συμβολική αυτή τελετή, τους δώδεκα μαθητές αναπαρέστησαν ο Δήμαρχος Λατσιών, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εθελοντές της Ενορίας, ενώ τον Ιησού Χριστό αναπαρέστησε ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Ο Πανοσιολογιώτατος «ζωσάμενος το λέντιον», έβαλε νερό σε μικρή λεκάνη και άρχισε να πλένει τα πόδια των δώδεκα «μαθητών», ως ανάμνηση της τελετής που είχε κάνει και ο Χριστός πριν από τον Μυστικό Δείπνο. Αποκορύφωμα της αναπαραστάσεως η άρνηση του Πέτρου να του νίψει ο Κύριος τα πόδια και ο σχετικός μεταξύ τους διάλογος.

Της τελετής του Ιερού Νιπτήρος προηγήθηκε το μυστήριο του αγίου Ευχελαίου και η χρίση «δι’ ελαίου», «εις ίασιν, κάθαρσιν και αγιασμόν ψυχής τε και σώματος» των παρισταμένων πιστών.

Latsia 1

Latsia 1

Latsia 1

Latsia 1

Latsia 1

Latsia 1

Εμφανίσεις: 304702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: