Γράφτηκε από τον/την Ecclesia.gr. 17/03 22:10

xairetismoi kentro gerontologias 5

Υγεία και αγάπη σε όλους ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ιερό Αγίου Αθανασίου - Αγίου Πορφυρίου στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος» της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Αττικής.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, ενώ ο Μακαριώτατος έψαλλε την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Το Κέντρο Γεροντολογίας & Προνοιακής Υποστηρίξεως «ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ» θεμελιώθηκε στις 17 Απριλίου 2013 από τον Αρχιεπίσκοπο και εγκαινιάσθηκε στις 23 Μαΐου 2019 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Το Κέντρο Γεροντολογίας επικουρεί το έργο της Αρχιεπισκοπής στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας για την τρίτη ηλικία.

Είναι συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών και συνολικού εμβαδού 4.600 τ.μ., και αποτελεί μία πολυδύναμη πρότυπη μονάδα φροντίδας και ολοκληρωμένης υποστήριξης για τους ηλικιωμένους στην περιφέρεια.

Εκατοντάδες επισκέπτες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την συγκεκριμένη δομή, ενώ τα μηνύματά τους είναι πραγματικά συγκινητικά.

«Δεν είναι γηροκομείο είναι ο παιδικός σταθμός πού δεν πήγαν οι γονείς μας» έγραψε χαρακτηριστικά μία νεαρή κοπέλα, όταν επισκέφθηκε τον χώρο, για να φιλοξενηθούν οι γονείς της.

xairetismoi kentro gerontologias 1

xairetismoi kentro gerontologias 1

xairetismoi kentro gerontologias 1

xairetismoi kentro gerontologias 1

xairetismoi kentro gerontologias 1

xairetismoi kentro gerontologias 1

Εμφανίσεις: 295772
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: