Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/06 11:23

ekdilosi diort 2Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «1821, 200 Χρόνια - Η μνήμη ως έμπνευση για τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου».

Στην εκδήλωση αυτή, μαθητές από: Τα Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, το 3ο Δημοτικό Ν. Ψυχικού, το Ελληνικό Σχολείο Addis Ababa, το Ελληνικό Γυμνάσιο- Λύκειο του Bielefeld, το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή», το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού, το Brooklyn NY, το Ελληνικό Σχολείο «Αθηναγόρας» του Buenos Aires, το Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Düsseldorf, το Ελεύθερο Ελληνικό Σχολείο του Freiburg, το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Grenoble, το Ελληνικό Σχολείο του Nice - Côte d'Azur – Monaco και το τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Strasbourg, εμπνεόμενοι από τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης, εκφράζονται δημιουργικά μέσω της τέχνης και γιορτάζουν όλοι μαζί από τον τόπο τους το γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να εντρυφήσουν δημιουργικά στην παλιγγενεσία του 1821, να εμπνευστούν από τις αξίες του Αγώνα, να εκφραστούν μέσω της τέχνης και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αναδεικνύοντας το 1821 ως ενοποιό παράγοντα του απανταχού Ελληνισμού.

Τα βίντεο, μαζί με μία σύντομη παρουσίαση κάθε σχολείου, θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) με τον συντονισμό και την φιλοξενία του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και από την επίσημη σελίδα facebook του Διορθοδόξου Κέντρου (εδώ).

Εκ της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

ekdilosi diort 1

Εμφανίσεις: 151525
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: