Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/07 19:39

soymela 1

Γράφει η Δήμητρα Παναγοπούλου


Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του "OPEN TV" μίλησε αποκλειστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην Παναγία Σουμελά, έκανε λόγο για παιχνίδια του Τούρκου Προέδρου.

"Ο Ερντογάν βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση, είναι πανέξυπνος. Ξέρει να χρησιμοποιεί παιχνίδια παρά πολλά. Επομένως ένα από τα παιχνίδια είναι και αυτό" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: "Αν θέλουμε να πάμε λίγο βαθύτερα διερωτώμεθα: πάει να μαλακώσει λίγο την δυσμένεια που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, γι΄αυτό που έγινε το βάρβαρο στην Αγία Σοφία και έρχεται να μαλακώσει με της προσφορά της ελευθερίας για Λειτουργία στη Μονή Σουμελά; Ένα ερώτημα είναι αυτό!"

"Δευτέρο ερώτημα: Άλλο το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από εκείνο της Σουμελά. Η Παναγία Σουμελά είναι μία εκκλησία, ένα μοναστήρι που έχει καταστραφεί το οποίο αναστηλώνεται όχι με χρήματα της Τουρκίας αλλά με χρήματα που διατίθενται από διαφορους, ένα από τα παιχνίδια του είναι κι αυτό" - πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, συμπλήρωσε ότι "η πορεία των πραγμάτων θα μας δείξει και θα μας αποδείξει γιατί το έκανε".

Εμφανίσεις: 300521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: