Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/11 12:40

idras romfea

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Διαστάσεις έχει πάρει η προγραμματισμένη προσκυνηματική επίσκεψη, δύο Ιεραρχών της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επίσκοποι Συμεών και Αλέξανδρος (σ.σ. πρώην Ιεράρχες της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας) πρόκειται να επισκεφθούν την Αίγινα, την Εύβοια, την Θεσσαλονίκη και τα Μετέωρα.

Σήμερα, διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, διεμήνυσε ότι δεν επιτρέπει στους δύο Επισκόπους να λειτουργήσουν στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Ύδρας, ο οποίος μας ενημέρωσε επί του θέματος.

"Αν θέλει ο κόσμος να λειτουργηθεί ας λειτουργηθεί" - δήλωσε ξεκάθαρα στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Εφραίμ.

Σε ερώτηση αν οι δύο Ιεράρχες ζήτησαν να λειτουργήσουν στο Μοναστήρι, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι "δεν έχω πει σε κανέναν ούτε ναι ούτε όχι".

Επίσης, ακούγεται ότι κληρικοί διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων, ετοιμάζουν μαζική συγκέντρωση πιστών τόσο στην Αίγινα όσο και στην Πάτρα για να εκφράσουν την διαμαρτύρια τους για την επικείμενη επίσκεψη.

Τέλος, πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη των Ουκρανών Επισκόπων στην Εύβοια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα απουσιάζει σε προγραμματισμένη επίσκεψη.

Εμφανίσεις: 303887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: