Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/10 15:53

ekloges ierarxia 31

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, είναι από σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον διορισμό του νέου Πρωτοσυγκέλλου ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Να αναφερθεί ότι ο διορισμός του Αρχιμ. Βαρνάβα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού εδώ και λίγο καιρό στους διαδρόμους της Ιεράς Συνόδου συζητιόταν έντονα.

Ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1975.

Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, στο οποίο εκπονεί και την μεταπτυχιακή του εργασία στον τομέα της Λειτουργικής, με τίτλο «Εγκωμιαστικός Λόγος στους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη».

Είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Πειραιώς. Τυγχάνει διπλωματούχος της Αγγλικής Γλώσσης, γνώστης δε της Ιταλικής.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 2000 και πρεσβύτερος το 2004. Από το 2000 έως το 2010 υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από το 2010 έως σήμερα υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως.

Είναι μέλος της Υποεπιτροπής Διπτύχων. Από το 2004 υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Γκύζη, ως Προϊστάμενος και Υπεύθυνος του τομέα Νεότητος.

Εμφανίσεις: 305167
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: