Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδιικού Γραφείου. 29/07 15:29

ypourgos tourismou 1

Ωριαία συνάντηση συνεργασίας του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 10.30 π.μ.στο Γραφείο του νέου Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη μετά από πρωτοβουλία του κ. Υπουργού Τουρισμού.

Η συνάντηση συνεργασίας και ενημερώσεως για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στα θέματα της αναπτύξεως και προωθήσεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων έγινε σε εξαιρετικά άριστο κλίμα.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Λούλης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες - συνεργάτες του Υπουργού.

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν εκτενώς από τον π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και εργασίες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορούν κυρίως την συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, την πραγματοποίηση Πανελληνίων Συνεδρίων, την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, και την συμμετοχή σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και εξήρε την συστηματική και επαινετική εργασία και προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τομέα της αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε για την πλήρη στήριξη στο όλο εγχείρημα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη συνέχιση της άριστης και υποδειγματικής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κυβερνήσεως στους πιο πάνω τομείς κοινών δράσεων.

Τονίστηκε εκ μέρους και των δύο πλευρών, Εκκλησίας και Κυβερνήσεως, η αναγκαιότητα της συνεχίσεως της παρουσίας της Εκκλησίας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και η μελέτη για την συμμετοχή σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης, η συμμετοχή της και η χρηματοδότησή της μέσω Διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων περί Τουρισμού και Πολιτισμού, ενώ ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και ως προς την πραγματοποίηση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), το οποίο θα λάβει χώρα, υπό τον Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στην Ήπειρο από 8 έως και 10 Νοεμβρίου 2019, με γενικό θέμα: «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ».

Στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα συνέλθει με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού η «Κοινή Επιτροπή Εκκλησίας και Υπουργείου» για την διευθέτηση και προώθηση των σχετικών θεμάτων.

Εμφανίσεις: 301011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: