Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδικού Γραφείου. 18/07 13:39

mitropolites ipirou 1

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην Άρτα Συνάντηση – Σύσκεψη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Ηπείρου με θέμα την διοργάνωση του Δ΄  Πανελληνίου Συνεδρίου Αναπτύξεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκ μέρους της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Αντιπρόεδρος αυτής, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς αυτής, καθώς και οι φιλοξενούντες το Συνέδριο Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις και οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των εργασιών του προγραμματιζομένου Συνεδρίου με θέμα: «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ», καθώς επίσης και οι παράλληλες ως προς αυτό δράσεις.

Στη συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες εξουσιοδότησαν τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου να συναντηθεί άμεσα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στα Ιωάννινα προκειμένου να διευθετηθούν σειρά πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την ολοκληρωμένη φιλοξενία των συνέδρων και την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

Εμφανίσεις: 301683
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: