Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/05 18:20

ieronimos bartholomaios 8

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έφτασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ο Πρωτοσύγκελλος, Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο Προκαθημένων όπου ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον Πατριάρχη για το Κέντρο Γεροντολογίας, ενώ αναφέρθηκε στον Άγιο Πορφύριο, ο οποίος έζησε στην περιοχή.

''Ο Άγιος Πορφύριος είχε τονίσει πολλές φορές να γίνει ένα τέτοιο κέντρο με υψηλές προδιαγραφές στην περιοχή αυτή. Ήρθε η ώρα λοιπόν που χτίστηκε αυτό το κέντρο και αύριο θα κάνουμε τα εγκαίνιά του'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι ''πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες, και είμαστε υποχρεωμένοι τις όποιες δυσκολίες να τις υπερκεράσουμε και να κάνουμε το έργο μας όπως το θέλει η Εκκλησία''.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ''ενώπιον όλων των παρόντων θέλω να εκφράσω την χαρά μου και την συγκίνησή μου διότι ευρίσκομαι και πάλι εις την έδραν σας, στο κλεινόν άστυ, και με την ευκαιρία ενός τόσο χαρμοσύνου γεγονότος''.

''Το Κέντρο Γεροντολογίας που θα εγκαινιάσουμε αύριο είναι ένα έργο το οποίο δοξάζει την Εκκλησία. Επίσης χαίρομαι ιδιαιτέρως για την λεπτότητά σας να μου στείλετε την πρόσκληση μετά του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου σας, Αγίου Θεσπιών και όχι ταχυδρομικώς. Το εκτίμησα και όπως είδατε ανταποκρίθηκα αμέσως' πρόσθεσε επίσης ο Παναγιώτατος.

Μετά την συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως «είχαμε μία καλή και χρήσιμη επικοινωνία με τον Μακαριώτατο αδελφό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά από κάποιες στενοχώριες που μεσολάβησαν μεταξύ μας. Αυτά είναι ανθρώπινα. Πρέπει να έχουμε την δύναμη να τα υπερβαίνουμε και να συνεχίζουμε για το καλό της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος είχε την πολύ ωραία και αδελφική πρωτοβουλία να με προσκαλέσει για τα εγκαίνια στο Δήλεσι και αυτό είναι μία ευκαιρία για αναθέρμανση των σχέσεών μας, όπως είχα γράψει και στο απαντητικό ευχαριστήριο γράμμα όταν έλαβα την πρόσκληση του. Είναι ανθρώπινο στη ζωή των προσώπων και των Εκκλησιών να μεσολαβούν δυσάρεστες στιγμές αλλά προκειμένου περί της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Έτσι θα πορευθούμε ως ομόδοξοι και ως αδελφοί. Είμαστε υπεύθυνοι έναντι των Εκκλησιών μας και του λαού του Θεού. Συζητήσαμε όλα τα θέματα, μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για την χθεσινοβραδυνή εκτενή συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Θίξαμε και το Ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα και άλλα θέματα που αφορούν τις Εκκλησίες μας, ενώ έγινε και μία αμοιβαία ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν αυτήν την στιγμή το Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Χωρίζουμε απόψε πολύ ευχαριστημένοι και αγαπώντες περισσότερο ο ένας τον άλλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε πως προσυπογράφει όλα όσα δήλωσε ο Πατριάρχης και ευχαρίστησε «για την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας τον Πατριάρχη μας».

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 1

ieronimos bartholomaios 9

ieronimos bartholomaios 9

ieronimos bartholomaios 9

bartholomaios sinodos 1

bartholomaios sinodos 1

bartholomaios sinodos 1

Εμφανίσεις: 304865
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: