Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/05 14:50

barth iero 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τα εγκαίνια του "Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης - Άγιος Πορφύριος" , παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τετάρτη 22 Μαϊου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα γίνει δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι δύο Προκαθήμενοι θα έχουν μια κρίσιμη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κύριο θέμα την στάση της Εκκλησιας της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλιας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και άλλα θέματα που αφορούν τις δυο Εκκλησίες (Ναός στο Κτήμα Προμπονά).

Ο Πατριάρχης πάντως σε επιστολή του, προς τον Μακαριώτατος χαρακτηρίζει την επίσκεψή του, ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό»

Τέλος την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσει προς τιμήν του Παναγιωτάτου επίσημο γεύμα, και εν συνεχεία ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

Εμφανίσεις: 301361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: