Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 00:34

anasrasi 35 

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα χαράς και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, εορτάσθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι,  Αβύδου κ. Κύριλλος και Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον Μακαριώτατο και τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός και οι συνεφημέριοί του, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρυσόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Νίκου, ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Πρωτοδιάκονος π. Δημήτριος Φωκιανός και ο Διάκονος π. Δημήτριος Μανώλης.

Προ της Τελετής της Αναστάσεως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοποής Αθηνών, ανέγνωσε στο εκκλησίασμα, την Πασχάλια Εγκύκλιο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

“Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε είναι μάταια η πίστη μας, όπως μας βεβαιώνει η Αγία Γραφή. Αλλά αληθώς ο Χριστός αναστήθηκε. «Εξηγέρθη ως ο υπνών Κύριος», σαν από ύπνο. Δώρισε στην ανθρώπινη φύση την αθανασία, την επανέφερε «προς την προτέραν ευγένειαν». Αναμένουμε την τελική κατάργηση του θανάτου, όταν στα έσχατα όλοι θα αναστηθούν για να συναντήσουν τον Κύριο και «ούτω πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα»” αναφέρει στο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπος.

“Όμως η Ανάσταση του Θεανθρώπου κατήργησε όχι μόνο το θάνατο, κατήργησε σύνολο το κράτος του διαβόλου. Ανήκει στην ελεύθερη επιλογή μας να μεταβάλλουμε τις συμφορές σε αναζήτηση βαθειά του Θεού, ο Οποίος είναι το πραγματικό αντικείμενο της επιθυμίας μας, να κάνουμε τον προσωπικό μας Σταυρό αναζήτηση του Σταυρού του Χριστού. Να ζήσουμε την Ανάσταση υπαρξιακά και να δεχθούμε τον Χριστό μέσα στην καρδιά μας. «Σχώμεν τον Χριστόν κατοικούντα εν ταις καρδίαις ημών». Οι Απόστολοι προσδιορίζοντας την ταυτότητά τους και την αποστολή τους, στην προοπτική μάλιστα της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος, αποκαλούνταν μάρτυρες της Αναστάσεως. Αυτή είναι και η δική μας χριστιανικὴ ταυτότητα.” τονίζει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Και αναφέρει κλείνοντας: ”Ο Αναστάς Κύριος δεν είναι μια μακρινή ιστορία, είναι μια ολοζώντανη παρουσία. Το θεωμένο και αναστημένο Του σώμα είναι αυτό το μυστήριο της Εκκλησίας. Υπάρχει χώρος για όλους στη γιορτή της πίστης. Ας μην φοβηθούμε την κοινωνική μας συνθήκη, είναι για όλους η Βασιλεία του Θεού. Ας μη φοβηθούμε τα λάθη μας, είναι άπειρη η συγχώρηση. Ας μη φοβηθούμε το θάνατο·, ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος  θάνατος. Ας εισέλθουμε λοιπόν στη χαρὰ του Κυρίου. Χριστός Αληθώς ο Κύριος!”

Στην συνέχεια τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Να σημειώσουμε ότι στην τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: