Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

47454

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Ιερός κλήρος και πλήθος πιστών υποδέχτηκαν, σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, την Ιερά και σεβασμία Εικόνα της Παναγίας Οδηγητρίας και Ελεούσης του Τιχβίν της Ρωσίας (παλαιού αντιγράφου του 1700) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Με προεξάρχοντα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Θεοφ. Επίσκοπο Ανδίδων κ. Χριστόφορος, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο, τον πρεσβευτή σύμβουλο της Πρεσβείας της Ρωσίας κ. Όλεγκ Μπρεντίχιν, τον β’ γραμματέα της πρεσβείας της Ρωσίας κ. Θιοντόρ Καλαΐντοφ, τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιο Καπλάνη, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Αγίας Βαρβάρας, τους εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού και άλλους εκπροσώπους των Αρχών και πλήθος ευσεβούς λαού, η Αθήνα υποδέχθηκε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν συνόδευσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου, συνοδεία Κληρικών αλλά και ευσεβών πιστών.

Στην είσοδο του προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδος, μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε καθηκόντως την Παναγία και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Σεβασιώτατους Μητροπολίτες, Κληρικούς, τον εκπρόσωπο του ΑΓΕΑ Σμήναρχο κ. Δημοσθένη Πικρίδα και το ποίμνιο, για την «μεγάλη ευλογία» της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος.

Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου εψάλη ο κατανυκτικός εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορωνίας κ. Παντελεήμονος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον περικαλλή Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας, να καταθέσουν την ευγνωμοσύνη αλλά και τα αιτήματά τους και να συμμετέχουν στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο και στον Αγιασμό.

Παρέσθησαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, ο επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Συρίγος, η Διευθύντρια Δημ. Σχέσεων της Cosmote κα Κική Ζανιά, ο Διεθυντής της ΕΕΝΜΑ κ. Βοζίκης, η κα Λόλα Νταϊφά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά, από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα τελούνται με πρόγραμμα Όρθρος - Θεία Λειτουργία, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία (πρωϊνή και εσπερινή), Ιερά Παράκληση, Ευχέλαιο και η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302324
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: