Γράφτηκε από τον/την Εκ της Ιεράς Συνόδου. Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

praktika 10

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 18:30, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του ΣΤ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Πολεμικές συγκρούσεις καί τόποι καθαγιασμοῦ τοῦ ἀπελευθερωτικοῦ Ἀγῶνος κατά τήν Ἐπανάσταση τοῦ 1821».

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων καί Πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης.

Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος, στο μήνυμά Του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «...Το Σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και ημείς προσωπικώς επευλογούμε τούς καρπούς του εν λόγω ΣΤ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου και χαιρόμεθα δια τις περισπούδαστες εισηγήσεις των ομιλήτων, οι οποίες αναδεικνύουν με ιστορική σαφήνεια γεγονότα, που πραγμάτωσαν την άσβεστη ιδέα, την αγιομαρτυρική θέληση και τον ιερό πόθο της Ελευθερίας του Ελληνικού Έθνους μας.

Οι πολεμικές συγκρούσεις κατά την περίοδο του Απελευθερωτικού Αγώνος του 1821 αποκρυσταλλώνουν σε όλους τους μεταγενεστέρους, την βαθύτερη επιθυμία του σκλαβωμένου Έλληνικού Έθνους με το αδούλωτο φρόνιμά του καθότι, ο αδιάγνωστος κυρίαρχος πόθος των προγόνων μας κατά τούς αιώνες της σκλαβιάς γίνεται αναγνώσιμος στα αποτελέσματά του.

Αυτή η θυσιαστική πραγματικότητα, διατρέχει την σκέψη μας με την μελέτη του ΣΤ' Τόμου των πρακτικών του Συνεδρίου, μας παρέχεται η δυνατότητα της κατανοήσεως των τρόπων και των τόπων του καθαγιασμού της Ελευθερίας μας και ενισχύει την προσωπική και συλλογική διεργασία της Εθνικής αυτοσυνειδησίας μας.

Συγχαίρω εκ βάθους καρδίας όλους τους διοργανωτές της σημερινής σεμνής εκδηλώσεως και εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής σας εύχομαι, ο δωρεοδότης Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ενισχύει πάντοτε κάθε προσπάθεια που έχει σαν σκοπό την φανέρωση της Αλήθειας.»

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Σεβασμιώτατος Μητρο-πολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας, κλείνοντας την εκδήλωση της παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του ΣΤ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι εμπνέουν και ευλογούν τις ενέργειες της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος καί αναφέρθηκε σε όσους συμβάλλουν καθορι-στικά στην διοργάνωση αυτών των συνεδρίων.

Οι εργασίες της παρουσιάσεως του Τόμου των Πρακτικών του ΣΤ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου αναμεταδόθηκαν από τό Ραδιο-φωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τέλος δε, ανακοίνωσε ότι τό Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2019 με θέμα: «Οἱ μεγάλες προσωπικότητες τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως - Ὁμοψυχία καί διχόνοια κατά τήν Ἐπανάσταση».

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

praktika 1

Εμφανίσεις: 228294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: