Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/03 10:05

404704

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Βοηθό Επίσκοπο για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εξέλεξε πριν από λίγο το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιεραρχία εξέλεξε Επίσκοπο τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Ο νέος Επίσκοπος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευρίπου.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Μάριος) Παναγόπουλος, του Σταματίου και της Αγγελικής, εγεννήθη εν Αθήναις το 1972.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, που ολοκλήρωσε στο Αιγάλεω, εισήχθη και επεράτωσεν ευδοκίμως τας σπουδάς του εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών και, εν συνεχεία, εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1995 εκάρη μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων και εχειροτονήθη Διάκονος, ενώ το 1998 Πρεσβύτερος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, λαβών και το Οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Διωρίσθη υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το 1999 Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ενώ το 2004 Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Υπηρέτησεν ως Εφημέριος, ιερατικώς Προϊστάμενος και Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών Αγίου Σπυρίδωνος και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω.

Διηκόνησε εις τον Τομέα Νεότητος και Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, θα γίνει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Φωτογραφίες: Γιώργης Μπατιστάτος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 308778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: