Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

1323691

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Απορίφθηκε πριν από λίγο από την Βουλή η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3, που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Κύκλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος σχολιάζοντας την απόφαση τόνισαν: "Πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο άρθρο 3 του συντάγματος και καμία αναφορά σε άρθρο του Συντάγματος περί ουδετερόθρησκου κράτους."

"Αυτή η θέση είχε εκφρασθεί από την Εκκλησία και μάλιστα σθεναρά ενώπιον του υπουργού κ. Κατρούγκαλου και άλλων υπουργών και βουλευτών σε σχετική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο ήδη από τις 7 Ιουνίου του 2017" - ανέφεραν επίσης οι κύκλοι της Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι η θέση της Εκκλησίας, υποστηρίχθηκε μέσα από τρεις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις ειδικών σε σχετική εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος την ικανοποίηση τους εξέφρασαν στην Εκκλησία της Ελλαδος και συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου για την διατήρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Νεότερη ενημέρωση: Τελικά η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3 πέρασε με 151 ψήφους, και σε ένα μήνα θα ξαναγίνει επαναληπτική ψηφοφορία.

Εμφανίσεις: 301112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: