Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

arxiepiskopos gabroglou 7

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Με την συνάντηση αυτή ανοίγει ο κύκλος επαφών του Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την Εκκλησία της Κρήτης και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας.

Να αναφερθεί ότι στην συνάντηση συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

"Ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις, αναλύονται, διευκρινίζονται και συζητάμε πράγματα όπου γίνονται συνθέσεις. Θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία, τα συνταξιοδοτικά και τα θέματα περίθαλψης των Ιερέων" - ξεκαθάρισε μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε: "Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων. Περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου".

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι "η Ιεραρχία έχει δώσει εντολή να συνεχίσουμε τον διάλογο. Μέσω της επιτροπής θα υπάρχει διαφάνεια, η οποία θα επιλύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν".

«Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα δικαιώματα των ιερέων. Αυτούς έχουμε στο νου μας για ότι κάνουμε. Αυτοί είναι τα μάτια, τα αυτιά και το σώμα της Εκκλησίας. Διαφορετικά είμαστε μοναχικοί άνθρωποι» - είπε ο Αρχιεπίσκοπος στέλνοντας μήνυμα ότι κάθε ενέργεια και κίνηση της Ιεραρχίας είναι για να διαφυλάξει τα κεκτημένα του απλού κλήρου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αμφισβήτηση από την Iεραρχία στο έργο του, απάντησε: «Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία.Πιστεύω στο έργο μου, αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει συγκρότηση επιτροπής ανάμεσα σε Eκκλησία και Πολιτεία επί των σημείων του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου, στην οποία θα συμμετάσχουν και κληρικοί.

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 8

arxiepiskopos gabroglou 1

arxiepiskopos gabroglou 9

Εμφανίσεις: 301501
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: