Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/11 17:26

449641088

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Τον Συροιακωβίτη Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιο - Εφραίμ Β΄ υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Επίσης παρέστησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, καθώς και πλήθος κληρικών και φοιτητών που διαμένουν στο οικοτροφείο.

Ο Πατριάρχης κ. Εφραίμ έφτασε στο Θεολογικό οικοτροφείο νωρίς το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη και Αρχιερείς που συνοδεύουν τον Πατριάρχη στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και πνευματικού πατέρα της οικογένειας της Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τον Συρορθόδοξο Πατριάρχη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Αποστολικής Διακονίας.

"Το Οικοτροφείο είναι η καρδιά της Αποστολικής Διακονίας! Η Αποστολιή Διακονία είναι ο πιο παλιός εκκλησιαστικός οργανισμός με ζωή 90 χρόνια. Είναι εκδοτικός οργανισμός, έχει δικό του τυπογραφείο και 5 βιβλιοπωλεία, έχει το Ιεραποστολικό έργο στη Αφρική, στην Ασία, στην Ευρώπη, τη συμπαράσταση στον Ελληνισμό της διασποράς, το κατηχητικό έργο, σχολές κατηχητών, στις οποίες φοιτούν 400 φοιτητές και το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του οικοτροφείου, το οποίο λειτουργεί περισσότερο από 70 χρόνια και διαμένουν παιδιά από την Ελλάδα, και υπότροφοι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Για εμάς η παρουσία σας είναι ιδιαίτερη ευλογία, παιδαγωγία, μαθητεία, έμπνευση, ένα κίνητρο να δυναμώσουμε την προσευχή μας για τους αδερφούς Χριστιανούς " ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Στη συνέχεια εκ μέρους όλων των συνεργατών της Αποστολικής Διακονίας, του διευθυντή του Οικοτροφείου π. Αλεξίου και όλων των φοιτητών, προσέφερε στον Μακαριώτατο δύο φιάλες για το νερό και το κρασί της προετοιμασίας του μυστηρίου της Θεία ευχαριστίας, ύφασμα για αρχιερατική στολή και αναμνηστικά δώρα στην συνοδεία του Πατριάρχη.

Παίρνοντας το λόγο ο Συροιακωβίτης Πατριάρχης, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την παρουσία του στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας.

"Αν και έρχομαι για πρώτη φορά στο χώρο σας είναι σαν να έχω ξαναέρθει μιας και έχω ακούσει πάρα πολλά από αρκετούς φοιτητές μας από το Πατριαρχείο Αντιοχίας. Γνωρίζω αρκετά καλά τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς στον Χριστιανικό κόσμο. Έχουμε και εμείς μια πλούσια κληρονομιά, τμήματα της Παλαιάς και της Καινής διαθήκης είχαν γραφεί στη αραμαϊκή και οι εκκλησίες μας έχουν κληρονομησει αυτή την πλούσια παράδοση" είπε χαρακτηρηστικά ο Πατριάρχης Ιγνάτιος - Εφραίμ Β΄.

Ο Μακαριώτατος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των θεολόγων και των δύο Εκκλησιών, στη συμφωνία να αρθώνουν τα αναθέματα, τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, ευχήθηκε στους φοιτητές να στερεώσουν τους ευατούς τους, να εγκαθιδρύσουν την ταυτότητα τους, να εμβαθύνουν τη γνώση τους γύρω από την ορθόδοξη πίστη.

Κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος - Εφραίμ Β΄, ευχαρίστησε και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσκληση, και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και στον διευθυντή του Οικοτροφείου π. Αλέξιο Ψωίνο.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σάββας Σαββίδης καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Δήμο τον Πατριάρχη με την ευχή να είναι η απαρχή της συνεργασίας των δύο εκκλησιών για το καλό του Χριστιανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά το πέρας της συνάντησης παρατέθηκε δείπνο πρός τιμή του Πατριάρχη και της συνοδείας του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 302281
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: