Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/02 08:24

androysis xeirotonia 140

Μητρόπολη | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος Ιγνατίου, Ηλείας Γερμανού, Πειραιώς Σεραφείμ, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Κηφισίας Κυρίλλου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Ιλίου Αθηναγόρου, Λαγκαδά Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Φιλίππων Στεφάνου, Μάνης Χρυσοστόμου και των Θεοφ. Επισκόπων Λουτζ και Πόζναν Αθανασίου, Ωλένης Αθανασίου, Ανδίδων Χριστοφόρου, Θαυμακού Ιακώβου και Θεσπιών Συμεών.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Γλυφάδας Παύλος, Βρεσθένης Θεόκλητος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Νεοχωρίου Παύλος.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό προσήλθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο πλήθος πιστών, συγγενών, συνεργατών και φίλων από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τον Πύργο και τον τόπο καταγωγής του Θεοφιλεστάτου.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Ανδρούσης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σήμερα στην χαρά του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνστάντιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 307195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: