Πανήγυρις Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην Iερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Η φετινή πανήγυρις έγινε ακόμη πιο λαμπρά, με την άφιξη υποδοχή και φιλοξενία τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου καθώς και των Ιερών λειψάνων των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης από την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου, τα οποία συνόδευσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.
Η Ακολουθία του εσπερινού τελέστηκε με πλειάδα ιερέων ενώ πλήθος προσκυνητών ήρθαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας και να την παρακαλέσουν για τις μικρές ή τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής τους .
Ταυτόχρονα η προσκύνηση των ιερών λειψάνων προσκόμισε σε όλους πνευματική χαρά και ιδιαίτερη ευλογία.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεγάλης εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου και το πρόσωπο της Θεοτόκου.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Kαθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος.
Ο π.Αλέξιος κήρυξε το Θείο λόγο που αφορούσε το πρόσωπο της Παναγίας με αναφορές στις προτυπώσεις της Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη, την παρουσία της Παναγίας στην εκκλησία μας, αλλά και το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως της που είναι ο Πρόδρομος της πνευματικής χαράς που θα έφερνε ο Κύριος στον κόσμο.
Το Τίμιο ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμείνουν στο μοναστήρι μας έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου όπου μετά την ακολουθία του εσπερινού και την Ιερά παράκληση που θα τελεσθεί στις 6:30μ.μ. θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου.

















