Γράφτηκε από τον/την Εκ της Κοσμητείας. 11/05 21:39

ekpa agioreites 3

Tην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους υποδέχθηκε η Θεολογική Σχολή Αθηνών σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2023.

Η Ιερά Κοινότητα επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μέλη της προσκυνήσαν στο Παρεκκλήσιο της Σχολής και ξεναγήθηκαν στους χώρους της (Αμφιθέατρα, Βιβλιοθήκη, Μουσεία), ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πρόσφατη αγιογράφηση και να συζητήσουν με τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. 

Ακολούθησε Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στο Άγιο Όρος, ««Πάλαι μὲν ἱερόν, νῦν δὲ Ἅγιον Ὄρος λέγομεν»».

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε και χαιρέτησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αν. Καθ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθ. Δημήτριος Μόσχος.

Ακολούθως ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την φιλοξενία ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος, και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. 

Μετά το πέρας των εργασιών της Ημερίδας τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και εκπρόσωποι της Σχολής αναχώρησαν για την ιστορική παρακείμενη Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αστερίου, όπου τους υποδέχθηκε κατά το αγιορειτικό τυπικό ο
μετοχιάρης της Ι. Μονής Αστερίου Γέροντας Αλέξιος Γιαννιός.

Το γεύμα που παρατέθηκε ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και υποψηφίου βουλευτού Α´ Αθήνας κ. Αθανασίου Πλεύρη, στο οποίο παρακάθησε και ο ίδιος, ενώ ανταλλάγησαν οι σχετικές προσφωνήσεις.

ekpa agioreites 1

ekpa agioreites 1

ekpa agioreites 1

ekpa agioreites 1

Εμφανίσεις: 236126
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: