Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 11:51

spanakis ekklisia 6

Στο πλευρό της Εκκλησίας βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές το απέδειξε εντός του Κοινοβουλίου.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Σπανάκης είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, ενώ ο πατέρας του έψελνε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Μοσχάτου, ενώ ο νονός του Ευάγγελος Τζέλας ήταν αριστερός ψάλτης στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ο κ. Σπανάκης τον Ιούλιο του 2022 σε ερώτηση προς τον Υπουργός Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητούσε την παραχώρηση Κατασκηνώσεων στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του αναφέρθηκε στο σημαντικό ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως, καθώς και στις δράσεις για νέους και για νέες που αφορά και Κατασκηνώσεις παιδιών.

Επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ ζητούσε από τον κ. Χατζηγάκη να αποδεχθεί το αίτημα της Ι.Μ. Γλυφάδας για μακροχρόνια παραχώρηση μίας μη χρησιμοποιούμενης κατασκήνωσης στις περιοχές της Αττικής, της Μεγαρίδος ή και Λειβαδιάς.

Μια άλλη θέση του κ. Σπανάκη υπέρ της Εκκλησίας, υπήρξε και η πρότασή του για παραχώρηση του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας (εντός της ΠΥΡΚΑΛ) στην Ι.Μ. Καισαριανής.

Ο κ. Σπανάκης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στο Άρθρο 124 “Δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθερου χώρου - αστικού πρασίνου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ” και ζήτησε «το μικρό, αλλά σημαντικό και ιστορικό εκκλησάκι για την περιοχή, να παραχωρηθεί σε μια πολύ σημαντική μητρόπολη του λεκανοπεδίου μας, τη Μητρόπολη Καισαριανής» - (Δείτε εδώ το βίντεο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, έχει άριστες σχέσεις τόσο με τους Μητροπολίτες όσο και με τον Μακαριώτατο.

Τέλος να αναφερθεί ότι Βουλευτής της Β3 Περιφέρειας του Νοτίου Τομέα Αθηνών, είχε επιδώσει επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο με την οποία του εξηγούσε τους λόγους για την ανάγκη δημιουργίας μιας Ιεράς Μητρόπολης Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου.

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

spanakis ekklisia 1

Εμφανίσεις: 252813
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: