Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/05 14:46

singindum 4

Μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις διδασκαλίας θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων του Πανεπιστημίου Singidunum στο Βελιγράδι.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Σερβίας και εν γένει των Βαλκανίων, τόσο σε επίπεδο φοιτητών αφού αριθμεί περί τους 12.000 φοιτητές και περισσότερα από 300 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, αλλά και σε έκταση, αφού οι εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν χώρο 24.000 τ.μ. με 20 αμφιθέατρα, περισσότερες από 50 αίθουσες διαλέξεων και 15 αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της ΑΕΑ Αθήνας, κ. Αθανάσιο Καψάλη και τον καθηγητή της Σχολής, κ. Αναστάσιο Μαρά, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Singidunum Καθηγητής κ. Milovan Stanišić από κοινού με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο-Νεκτάριο Λόη.

Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με το εκπαιδευτικό πλαίσιο των Βαλκανίων και την ολοένα συνεχιζόμενη αναδιαμόρφωσή του, τις παρεμπίπτουσες πολιτικές και θρησκευτικές επιρροές καθώς επίσης την κατάρτιση προγράμματος αμοιβαίας συνεργασίας των δύο Σχολών με ανταλλαγή Διδακτικού - Διοικητικού Προσωπικού και Φοιτητών στο πλαίσιο Erasmus+, αλλά και στο πλαίσιο της επίτευξης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που ενισχύεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά στη χώρα μας μέσα από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τους επισκέπτες ξενάγησε στους χώρους του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Singidunum κ. Dragan Cvetković και η συνεργασία αναμένεται να συνεχιστεί με ενθαρρυντικά αποτελέσματα προς όφελος των φοιτητών των δύο Σχολών.

singindum 1

singindum 1

singindum 1

singindum 1

Εμφανίσεις: 237550
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: