Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 10/03 21:49

b xaire nafplio 1

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αρεια Ναυπλίου παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και τέλεσε την Β' Στάση των χαιρετισμών, Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της ακολουθίας παρουσίασε και τον νέο εφημέριο του ναού, π. Θεόδωρο Στεργίου, εφημέριο μέχρι πρότινος στην Αγία Κυριακή στο Λάλουκα Αργολίδος.

Ο π. Θεόδωρος Στεργίου είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Κίου και υπηρετεί στην μητρόπολη Αργολίδος.

Ο μητροπολίτης κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Νέο Ιερέα και του τόνισε πως πρέπει να είναι πάντα ένας καλός ποιμήν για τους πιστούς και να διακονεί πάντα με αγάπη.

Ευχαρίστησε φυσικά για την μεγάλη του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια στο ναό τον πρώην εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Ζαφείρη και του ευχήθηκε ότι καλύτερο και του έδωσε το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου.

Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας στην Αργολίδα είναι η κεντρική εκκλησία στον οικισμό της Άριας, μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου.

Η Κοίμηση Θεοτόκου Άριας είναι χτισμένη το1866 επάνω σε προϋπάρχοντα παλαιοχριστιανικό ναό βυζαντινού ρυθμού. Το τέμπλο της που είναι από μάρμαρο, κατασκευάστηκε το 1893.

Στην ακολουθία των χαιρετισμών παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος ταξίαρχος Ε. Πιπέρης, ο υποψήφιος βουλευτής, του Σύριζα Γ. Γαβρίλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και μέλος της ΝΔ, Α.Γεώργας ,η πολιτευτής της ΝΔ και Δικηγόρος Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο πρόεδρος της Αρειας Κ. Κακουριώτης, συγγενείς του νέου Ιερέα, καθώς και πολύς κόσμος.

b xaire nafplio 2

b xaire nafplio 2

Εμφανίσεις: 173846
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: