Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/03 18:10

eirinaios diatribi 3

Την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, στην Παλαιά Νομική Σχολή Αθηνών (Ακαδημίας 45), έλαβε χώρα η υποστήριξη της Διατριβής του τ. ΑγιοΤαφίτου Αρχιμανδρίτου κ. Ειρηναίου Γιακουμάκη, με το πρωτότυπο και επίκαιρο θέμα: Εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα και ένδικη προστασία των Συνταγματικών Δικαιωμάτων, παρουσία 7μελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους κ. κ. Καθηγητές: Ιωάννη Δρόσο (επιβλέποντα), Νικόλαο Αλιβιζάτο, Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο, Βασίλειο Κονδύλη, Βασιλική Χρήστου, με διαδικτυακή παρουσία των Καθηγητών Γεωργίου Γεραπετρίτη και Θεοδώρας Αντωνίου.

Μετά την 15λεπτη ανάπτυξη από τον υπ. Δρ. της πολυετούς και κοπιώδους έρευνάς του, ακολούθησαν επί ώρες ερωτήσεις των κ.κ. Καθηγητών γύρω από κεντρικά σημεία της Διατριβής, αναφορικά με τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων και την δικαστική προστασία τους.

Ολοκληρώνοντας το θεωρητικό μέρος της έρευνάς του, που μάλιστα απορρέει και από την προσωπική πείρα του ερευνητή, ο πατήρ Ειρηναίος έθεσε στην Επιτροπή πρακτικές και άριστα τεκμηριωμένες προτάσεις συνταγματικής και νομοθετικής ρύθμισης των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.

Η Επιτροπή, μετά από διαβούλευση, ενέκρινε την Διδακτορική Διατριβή, ανακηρύσσοντας τον π. Ειρηναίο σε Διδάκτορα της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, με βαθμό, ομόφωνα, Άριστα.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο π. Ειρηναίος δέχθηκε ευχές για καλή έκβαση εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β'.

Το παρόν έδωσαν Καθηγητές, Δικηγόροι, μοναχοί και μοναχές της Εκκλησίας της Ελλάδος, και πνευματικά του αδέλφια, πνευματικά τέκνα του σεβαστού Γέροντός του Αρχιμ/του κ. Διονυσίου τ. Σιμωνοπετρίτου - Αγιοταφίτου.

Του ευχόμαστε πάντα καλές επιτυχίες στην επιστημονική συμβολή του στην εκκλησιαστική και πολιτειακή δικαιοσύνη.

eirinaios diatribi 1

eirinaios diatribi 1

eirinaios diatribi 1

eirinaios diatribi 1

Εμφανίσεις: 234665
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: