Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 01/02 12:50

sill nafplio 4

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό στην πόλη, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά την θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Eπισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων.

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης με προπομπό την δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλε ο Νικόλαος Ταμπρατζής, Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

sill nafplio 1

sill nafplio 1

sill nafplio 1

Εμφανίσεις: 301509
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: