Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 31/01 21:00

polioyxos nafplioy 6

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο εορτάζει τον προστάτη της πόλης Άγιο Αναστάσιο το νεομάρτυρα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Αγίου Αναστασίου τελέστηκε Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδος Νεκταρίου.

Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου.

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του, στις 1 Φεβρουαρίου του 1655.

Την ίδια ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14 Νοεμβρίου 1935.

Κατά τον εσπερινό έψαλλε ο Νικόλαος Ταμπρατζής, Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης και ο πρωτοψάλτης και αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους αρχιερείς, του ιερείς και τους πιστούς που με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο Αναστάσιο.

polioyxos nafplioy 1

polioyxos nafplioy 1

polioyxos nafplioy 1

polioyxos nafplioy 1

polioyxos nafplioy 1

Εμφανίσεις: 294625
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: