Μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ι.Α.Α. ξεναγούνται στο κέντρο των Αθηνών

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με ξεναγούς εξειδικευμένους ιστορικούς της αθηναϊκής ιστορίας περιηγήθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο των Αθηνών.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής αποσκοπώντας στην εν γένει πνευματική και μορφωτική ανάπτυξη των μαθητών της διοργανώνει συνεχώς επιπρόσθετες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και μορφωτικές δράσεις.
Στο πλαίσιο της ξενάγησης επισκέφθηκαν αρκετά μνημεία ιστορικής σημασίας, μεταξύ των οποίων το σπίτι και τη κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, την έδρα της παλαιάς τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης, τον παλαιότερο δρόμο της Ευρώπης, το εκκλησάκι που λειτουργούσε ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Αθανάσιος Διάκος καθώς και πολλά ακόμη ιστορικά άγνωστα μέρη των Αθηνών ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της αθηναϊκής και ελληνικής ιστορίας.
Οι μαθητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τη μεγάλη τους χαρά ευχαριστώντας τόσο τη Διεύθυνση όσο και τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη μοναδική αυτή εμπειρία.







