Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/10 17:25

sillitourgo aliberi 9

Δημήτριος Πετρογιάννης στην Romfea.gr


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 μέσα στα πλαίσια των πολλών και λατρευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν χάριτι θεού και του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού όπου και έλαβαν χώρα οι καθημερινές ιερές ακολουθίες εν όψει της επετείου των εκατό χρόνων από της αλλώσεως των αλησμόνητων πατρίδων εκ της Μικράς Ασίας τιμητικώς η ενορία του Κάραβου Αλιβερίου συνέδεσε με τον συνεορτασμό του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητου την υποδοχή της ιεράς εικόνος του Αγίου δια της θαλάσης καταπλεύσεως και μεταφοράς της σε αλιευτικό σκάφος εις ανάμνηση του γεγονότος της επετείου και του συνεορτασμού της μνήμης του Αγίου Κυριακού και της αφίξεως και φιλοξενείας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι του Αγίου όπου τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου με την συμετοχή πολλών πιστών.

Με την ευκαιρία της λήξεως όλων λατρευτικών εκδηλώσεων της επετείου και της παρελθούσης εορτής του Αγίου Κυριακού στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάραβου την Κυριακη το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Χοροστασία του Όρθρου χοροστατούντος του προσκεκλημένου απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Αρχιγραματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ακολούθως έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου μετά των συλλειτουργών τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου τον Πρωτοπρ Γεώργιο Χαρίση εφημέριο του ιερού ναού μετά των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Ιωάννου Τσακλάνου επίσης συμπροσευχόμενος εν τω ιερό βήματι παρέστη ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Μιστριώτης εφημέριος του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος εν πρώτοις ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ για την ευγενή πρόσκληση για την συμμεοχή του στην εορτή και λαμβάνοντας εξ' αφορμής από το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε για την μεγάλη αρετή της αγάπης η οποία θα πρέπει να προσφέρεται από τους χριστιανούς χωρίς διάκριση σε όλους τους συνανθρώπους τους, χωρίς την προσδοκία της οποιασδήποτε ανταπόδοσης.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ χειροθέτησε τον πολυσέβαστο και σεβάσμιο εφημέριο του ιερού ναού π. Ιωάννη Μιστριώτη με το οφίκιο του Οικονόμου συγχαίροντας τον για την λειτουργικη διακονία και για την ακούραστη μέριμνα του στον ιερό ναό έχοντας συνοδοιπόρο και συλλειτουργό παραδίδοντας του την ιερά σκυτάλη στον γαμπρό του τον π. Γεώργιο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε και τον συνιερουργούντα προσκληθέντα ιεράρχη Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο για την αποδοχή της προσκλήσεως και την συμμετοχή του στην εορτή.

Επίσης τους ύμνους απέδωσε ο εορτάζων Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδος κύριος Κυριακός Ναούμ με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 13

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

sillitourgo aliberi 1

Εμφανίσεις: 240242
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: