Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 14:55

vartholomaios scaled

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Μήλον της έριδος" στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος, φαίνεται να γίνεται για ακόμη μια φορά ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα "Προμπονά".

Την δικαστική υπόθεση για το εν λόγω ζήτημα του κτήματος "Προμπονά" είχε κερδίσει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος είχε προβεί στο παρελθόν και στην σφράγιση του Ιερού Ναού (Δείτε εδώ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήμερα των Ταξιαρχών τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για παραχώρηση του Ιερού Ναού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν μετά από πολύωρη συζήτηση να παραχωρηθεί ο Ιερός Ναός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για 50 έτη δωρεάν.

Η απόφαση αυτή φέρεται να προκάλεσε την ενόχληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο δεν κατάφερε τελικά να πάρει στην κατοχή του τον Ιερό Ναό.

Λίγες ώρες μετά το γεγονός της παραχώρησης του ναού εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επικοινώνησε με την Εκκλησία της Ελλάδος, όπου μετέφερε την ενόχληση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μετέφερε την θέση του Μακαριώτατου επί του ζητήματος, η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν φαίνεται να ικανοποίησαν το Φανάρι.

Τέλος, με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται ακόμα και η ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στις 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Εμφανίσεις: 301524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: