Γράφτηκε από τον/την ΚΕΣΟ. 09/11 10:09

mathites keso 1

Δυναμικά έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ΚΔΒΜ του ΚΕΣΟ επιπέδου 1, τα οποία παρακολουθούν μέλη των ευάλωτων οικογενειών που προστατεύει το ΚΕΣΟ, αλλά και οι ωφελούμενοι του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ, που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Πάνω στο σκέλος της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος το Κέντρο Στήριξης της Οικογενείας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει υπογράψει Σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων από τον Μάιο του 2021 για την εφαρμογή των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ, που μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα εργαστήρια Δεξιοτήτων, η Κοινωνική και Ψυχολογική Στήριξη, καθώς και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Τα μαθήματα που διδάσκονται στα εργαστήρια του ΚΕΣΟ είναι:

Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας, που φτάνει μέχρι το Επίπεδο B2 & C2 (Αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ) Τα μαθήματα διεξάγονται ηλεκτρονικά (e-learning).

Εκμάθηση Ρωσικής Γλώσσας ως 2η και ολιγότερο εύχρηστης γλώσσας και διεξάγονται κι αυτά ηλεκτρονικά (e-learning).

Ψηφιακές Δεξιότητες συνοδευόμενες με Βεβαίωση τύπου ΕCDL, που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ, τον ΟΑΕΔ, το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Τα μαθήματα διεξάγονται ηλεκτρονικά(e-learning). Ο πρώτος Κύκλος εκμάθησης ολοκληρώθηκε και οι σπουδαστές σπουδάστριες στις 12 Νοεμβρίου 2021 ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ για την απόκτηση του πιστοποιητικού ECDL καθώς και για την πιστοποίηση των δημοφιλών εφαρμογών γραφείου όπως το σύστημα Windows 10 και Office365 καθώς και των εφαρμογών | WORD | EXCEL | INTERNET | ACCESS | P.POINT |. Σε λίγο θα ξεκινήσει ο Β΄ Κύκλος και υπάρχουν θέσεις κενες

Μαθήματα Κοπτικής – Ραπτικής κι Ενδυματολογίας Διεξάγονται και με τους δύο τρόπους δια ζώσης, όπου υλοποιείται το πρακτικό – εργαστηριακό σκέλος του σχεδίου, του patron, κλπ, ενώ το θεωρητικό μέρος όπως Ενδυματολογία, Χρωματολογία, Ιστορία της Μόδας, styling και διεξάγονται ηλεκτρονικά Αξιοσημείωτο είναι ότι, στο τμήμα συμμετέχουν και άνδρες μαθητές στα πλαίσια της ισότητας!

mathites keso 3Αισθητικής –Κοσμετολογία. Περιλαμβάνει μαθήματα απλού, Επαγγελματικού και Νυφικού Μακιγιάζ, καθώς και απλού και ημιμόνιμου Μανικιούρ, Ονυχοπλαστικής και Ποδολογίας. Το θεωρητικό Τμήμα της εκπαίδευσης διεξάγεται ηλεκτρονικά, ενώ το πρακτικό δια ζώσης.

Κομμωτικής (hairstyling, τεχνικές βαφής, ανταύγειες, μεζ, υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής, κοκ) Και εδώ υπάρχουν κενές θέσεις

Εργαστήριο Κοσμήματος λειτουργεί με τους δυο τρόπους δηλαδή δια ζώσης και διαδικτυακά Και εδώ υπάρχουν κενές θέσεις

Συνεδρίες και Εργαστήρια Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Εξειδικευμένης Συμβουλευτικής (για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, από ενήλικες, νέους και εφήβους.

Το μάθημα βασίζεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Και του έργου του προγράμματος ονομάζεται IΝSPIRE, που υλοποιεί το ΚΕΣΟ από τον Μάρτιο του 2019, από κοινού με Διακρατικούς Εταίρους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία.

Μαθήτριες και μαθητές μαθαίνουν πως η επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας ,τι είναι οι Στόχοι Βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainable Development Goals -SDGs) και τι πρωτοβουλίες υπάρχουν στην Ευρώπη σχετικά με αυτούς. Επιπλέον πως οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις, social-startups, μπορούν να συμβάλουν στα SDGs

Διδάσκονται έναν Οδηγό για τον Επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη καριέρας με την βοήθεια ψυχομετρικών μεθόδων και εργαλείων καθώς και έναν Οδηγό για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την βέλτιστη χρήση των Social media με σκοπό την επιτυχία μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας. για το συγκεκριμένο. Το μάθημα διεξάγεται μόνο ηλεκτρονικά (e-learning)

Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Εκπαίδευση σε σύγχρονες δεξιότητες που απαιτούνται στο πλαίσιο δυναμικών κλάδων/επαγγελμάτων, όπως: Χρηματοπιστωτικός τομέας, η διαδικασία σύστασης μιας επιχείρησης. Διεξάγεται ηλεκτρονικά (e-learning),θα ξεκινήσει το 2022 και οι εγγραφές συνεχίζονται

Υγιεινή & Ασφάλεια στην Εργασία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων, Επαγγελματίας Καθαριστής – Λινοθηκάριος – Οροφοκόμος- Απολυμάνσεις Δημοσίων Χώρων Οργάνωση υγιεινών συνθηκών στο χώρο της εργασίας, Εκπαίδευση χειριστών Τροφίμων διατήρησης & αποθήκευσης τροφίμων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΦΕΤ

Τμήματα Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού 6-12 ετών σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα Ρομποτικής

Λόγο της επικράτησης της πανδημίας του COVID-19, καθώς και των μεταλλάξεων αυτής, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στα διαζώσης μαθήματα οι συμμετέχοντες απαιτείται να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid test (εντός 48ώρου)

Εμφανίσεις: 116904
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: