Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/10 10:10

kalpi

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σήμερα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ πρότεινε να αναγνωστούν σύντομα οι εισηγήσεις των Μητροπολιτών, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Κηφισίας Κυρίλλου και Μάνης Χρυσοστόμου Γ', ώστε στην συνέχεια να προβούν στην πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ακούστηκε η πληροφορία πως ίσως να μην γίνει η εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Νεότερη ενημέρωση: 11:00

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Ιεραρχία αποφάσισε να μην προβεί τελικά στην πλήρωση των δύο Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας, όπως πρότεινε νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ.

Όσον αφορά τις εν λόγω Μητροπόλεις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται η πλάστιγγα να γέρνει προς τον Αρχιμ. Πλάτωνα Κρικρή για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Για την πλήρωση της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας όπως όλα δείχνουν η μάχη θα γίνει στήθος με στήθος, μεταξύ του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Ναυπάκτου Αρχιμ. Καλλινίκου και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρου.

Επίσης πληροφορίες από την Ιεραρχία αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με Αρχιερείς ζητά την ψήφο τους για τον Αρχιμ. Καλλίνικο.

Παρ' όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει ότι ο Αρχιμ. Χριστοφόρος δεν θα είναι αύριο εύκολος αντίπαλος.

Εμφανίσεις: 300541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: