Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/09 14:30

oikonomou 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ερωτήσεις σχετικά με τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να ενημερώσει λεπτομερώς τους πολιτικούς συντάκτες για τυχόν συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγω για ενόχληση της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργό είναι υπό διαμόρφωση.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρέστη στα εγκαίνια κτιρίου που θα στεγάσει την τουρκική, αλλά και τουρκοκυπριακή διπλωματία και τις υπηρεσίες τους, παρουσία του Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκοκυπρίου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

- Τελικώς, υπάρχει κάποιο ζήτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για την Αθήνα;

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου, η κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της»

- Θα συναντηθεί με τον κ. Ελπιδοφόρο ο πρωθυπουργός;

«Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση, προκύπτουν συνεχώς πράγματα. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα»

- Προφανώς η στάση του δεν είναι συμβατή με την στρατηγική της ελληνικής διπλωματίας. Σκοπεύετε να κάνετε κάτι, να απευθυνθείτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την στάση του κ. Ελπιδοφόρου;

«Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω, αυτό που ήταν να πω, το είπα»

Εμφανίσεις: 201605
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: