Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 17:14

barnabasΤελετής αγιασμού, για την νέα ακαδημαϊκή περίοδο 2020-2021, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης στον χώρο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ με την ευλογία και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, για Καλή και Δημιουργική χρονιά, γεμάτη πρόοδο.

Τις ευχές, μετέφερε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, που τέλεσε τον Αγιασμό.

Έτσι δρομολογήθηκε και επίσημα, η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου των σχολών του ΚΕΣΟ.

Επίσης συνεχάρη το ΚΕΣΟ για το σύνολο των δράσεων του.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε με μάσκες και περιορισμό στη συμμετοχή των παρευρισκομένων, στα πλαίσια των όρων του ελάχιστου συχνοτισμού, για την καταπολέμηση της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 .

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη στο καλωσόρισμα της υπογράμμισε ότι «αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο, που ξεκινούν σήμερα για 6η συνεχή χρονιά την λειτουργία τους, με τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωτοσύγκελου Αρχιμ. Βαρνάβα, είναι από φέτος πιστοποιημένα με επίσημη αδειοδότηση από το Υπ. Παιδείας και συγκεκριμένα την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τον γνωστό (ΕΟΠΠΕΠ).pini1

Τα θετικά –συνέχισε- δεν σταματούν εδώ, οι γνώσεις που λάβατε ή που θα λάβετε, μπορούν να πιστοποιηθούν είτε μέσω του ΕΟΠΠΕΠ, είτε μέσω άλλων πιστοποιημένων Φορέων στον ΕΟΠΠΕΠ όπως η «ACTA, που είναι Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» και η UNICERT που είναι τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έτσι οι πιστοποιημένες γνώσεις, θα επικυρώνονται και θα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, τον ΟΑΕΔ, αλλά και από Εθνικούς & Ευρωπαϊκούς Φορείς Διαπίστευσης όπως η European Cooporation of Accreditation.

Η ύλη θα αυξηθεί, από αυτά που διδασκόσασταν μέχρι τώρα, αφού θα ακολουθούνται οι γενικές κατευθύνσεις των Οδηγών Σπουδών του Υπ. Παιδείας.

Ένα δεύτερο θετικό στοιχείο είναι ότι εξασφαλίσαμε πλατφόρμα e- learning και τα μαθήματα θα διδάσκονται από απόσταση.

Φυσικά, θα υπάρχουν και τα εργαστήρια για τα Μαθήματα που απαιτείται.

Για την Ρωσική Γλώσσα υπάρχει συνεννόηση με το Ινστιτούτο Πούσκιν στην Αθήνα το οποίο αποτελεί παράρτημα του Πανεπιστημίου Πούσκιν της Μόσχας, και οι σπουδαστές που θα θελήσουν να πάρουν πιστοποίηση στα Ρωσικά, θα παραπέμπονται εκεί.

Η κ. Πίνη ανέφερε με υπερηφάνεια ότι δυο από τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, έλαβαν υποτροφία, για τη Δημόσια Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων.

Από πλευράς μου αλλά και εκ μέρους του στελεχιακού δυναμικού του ΚΕ.Σ.Ο., εύχομαι Υγεία, Ευημερία & Πολλές Επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σας μεταφέρω την ευλογία του Αν. Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο. Πανιερώτατου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και των μελών του ΔΣ.

Η Τελετή του αγιασμού, ολοκληρώθηκε με την απονομή των Πτυχίων του Proficiency και Lower από τα Πανεπιστήμια του Cambridge, Michigan και ΤIE στους πέντε επιτυχόντες μαθητές & μαθήτριες της περιόδου 2019-2020 Συνολικά με τους φετινούς επιτυχόντες, τα πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας που έχει απονύμει στο ΚΕΣΟ, όλα αυτά τα χρόνια ανέρχονται στα 35!!!

Εμφανίσεις: 182951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: