Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/10 13:35

dikastirio kerkiras 3

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Μετά από πολύωρη διαδικασία και ανταλαγή απόψεων, το Μονομελές Δικαστήριο Κερκύρας αποφάσισε την αθώωση του Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος αθωώθηκε και για τις δύο κατηγορίες, που αφορούσαν την Θεία Κοινωνία και την λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαϊων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας αρχικά πρότεινε την ενοχή του Σεβασμιωτάτου με ελαφρυντικά, παρόλο που στην πρώτη δίκη εισηγήθηκε την αθώωση.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αθωωτική απόφαση ήταν δύσκολη για το δικαστήριο.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά την αθώωση σε δηλώσεις του τόνισε: "Λειτούργησαν οι νόμοι του Θεού και η δικαιώθηκε η Εκκλησία και η Κέρκυρα".

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος δήλωσε υπερήφανος για τον λαό και τους ιερείς, αλλά και όλους όσους υπήρξαν αρωγοί στην δοκιμασία του.

"Ευχαριστώ ακόμη το δικαστήριο, που εξέτασε με σεβασμό την υπόθεση και κατά συνείδηση. Η απόφαση ήταν καίριας σημασίας για την Εκκλησία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Εμφανίσεις: 302187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: