Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/10 17:25

epeteios axaias 3

Με σεμνότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020.

Τα τίμια δώρα προσέφερε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος πλαισιωμένος αδελφικά από τους ευλαβείς κληρικούς της ενορίας.

Ο παλαιοφαληριώτης Μητροπολίτης εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον πανοικτίρμονα Θεό για την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εις επίσκοπο χειροτονία του.

Με συγκίνηση μνημόνευσε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος τον επέλεξε για βοηθό του και ο οποίος άφησε ανεξίτηλη ανάμνηση στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, όταν διακόνησε εκεί κηρύττοντας και ψάλλοντας ακούραστα με την αλησμόνητη φωνή του.

Επίσης τέλεσε μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Ιωάννη Αλεξίου, ο οποίος αναπαύθηκε εν κόλποις Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ πριν είκοσι χρόνια ακριβώς, στις 17 Οκτωβρίου 2000.

Ο π. Ιωάννης συνόδευσε πνευματικά τον Πανιερότατο από παιδάκι μέχρι που χειροτονήθηκε επίσκοπος και έσβησε σαν κεράκι εν Κυρίω λίγες ώρες μετά. Εκατοντάδες ψυχές πέρασαν από το πετραχήλι του και διδάχτηκαν από το βίωμα του ευαγγελίου που εξέφρασε ο μακαριστός με την ανυπόκριτη ταπεινοφροσύνη του, την αταλάντευτη αφιλαργυρία του και το λειτουργικό του ήθος.

Ο Πανιερώτατος ομολόγησε ότι το πρώτο ισχυρό κάλεσμα στην ιεροσύνη το ένιωσε, όταν αντιλήφθηκε την πίστη του αείμνηστου πνευματικού του πατέρα να βιώνεται με κάποια δάκρυα που κυλούσαν διακριτικά από τα μάτια του κατά την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και, συγκεκριμένα, κατά τη στιγμή του καθαγιασμού των τιμίων δώρων.

Ήταν τα δάκρυα εκείνα δώρο της Θείας Χάριτος στην ευλογημένη ψυχή του. Αιωνία η μνήμη αυτού!

epeteios axaias 1

epeteios axaias 1

Εμφανίσεις: 301752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: