Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/09 00:12

nariskin

Για αδίστακτες μεθόδους στην Λευκορωσία κατηγορεί την Ουάσινγκτον, ο Επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφορίων κ. Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ο κ. Ναρίσκιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στην θρησκευτική ζωή της Λευκορωσίας, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση της χώρας, και με εξτρεμιστικά ταραχοποιά στοιχεία.

"Οι "Μαχητές για την Ανανεωμένη Λευκορωσία" εκπαιδεύονται στην Πολωνία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τα κράτη της Βαλτικής με τη συμμετοχή εκπαιδευτών από τη CIA και το Πεντάγωνο, που συνδέονται με το Υπουργείο Εξωτερικών των Αμερικανικών ΜΚΟ" - τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ναρίσκιν.

Σε άλλο σημείο ο Επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφορίων, τονίζει ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνουν επίσης ανεπιτήδευτα στη θρησκευτική κατάσταση στη Λευκορωσία, επιδιώκοντας να πιέσουν τους εκπροσώπους των ορθόδοξων και καθολικών".

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν διευκρίνισε ότι «το σχέδιο των Αμερικανών, είναι να αναγκάσει το Μινσκ να λάβει σκληρά αντίποινα κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού θα τους αναγκάσουν να επικρίνουν ανοιχτά τις αρχές".

"Η προσδοκία είναι ότι αυτό θα αυξήσει σημαντικά το αντικυβερνητικό συναίσθημα μεταξύ των Καθολικών και θα τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν πιο ενεργά στις διαδηλώσεις", πρόσθεσε ο κ. Ναρίσκιν.

Εμφανίσεις: 300054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: