Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/09 19:52

eorti eustathios 8

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την αρμόζουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών τιμήθηκε στην Πάτρα το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών, όπου επ’ ονόματι του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του τιμάται η Δευτέρα Αγία Τράπεζα που ευρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ιερού Βήματος.

Παραμονή της εορτής, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Παντελίδη.

Το βράδυ του Σαββάτου τελέσθηκε μικρά Ιερά Αγρυπνία υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Πατσού.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά την ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας την αξία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού.

«…Χριστιανός είναι αυτός ο οποίος συσταυρούται με τον Κύριο, αυτός που αγωνίζεται να αγαπήσει τον Θεό και τους αδελφούς του, αυτός που προσπαθεί να ξεριζώσει τα πάθη του, ώστε η ζωή του να είναι ευάρεστη στον Θεό. Εξάλλου ο Κύριός μας είπε πως αυτός που τηρεί το θέλημά μου, αυτός με αγαπά πραγματικά. Η ζωή του Σταυρού είναι ζωή ασκήσεως, ζωή νηστείας, προσευχής, αγρυπνίας, εγκράτειας…», τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον βίο του Αγίου Ευσταθίου τονίζοντας τον ρόλο της χριστιανικής οικογένειας, την αξία της πίστεως και της υπομονής αρετές τις οποίες επέδειξε τόσο ο Άγιος, όσο και η αγία οικογένειά του κατά την διάρκεια της ομολογίας αλλά και του μαρτυρίου τους.

Πρότρεψε δε τους πιστούς να αγαπήσουν την ζωή του Σταυρού ζωή η οποία οδήγησε τον Άγιο Ευστάθιο και την συνοδεία του στον αγιασμό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως.

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

eorti eustathios 1

Εμφανίσεις: 300622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: