Γράφτηκε από τον/την iefimerida.gr. 11/09 13:53

paidi thriskefrika

Νέα εγκύκλιο για τη λειτουργία των σχολείων, που εστιάζει στο μάθημα των θρησκευτικών, δημοσιοποίησε προ ολίγου το υπ. Παιδείας.

Στην εγκύκλιο για το άνοιγμα των σχολείων -για τα οποία γίνεται ένας αγώνας δρόμου ώστε να φτάσουν έγκαιρα οι μάσκες- το υπ. Παιδείας επισημαίνει ότι:

«Ειδικά και αποκλειστικά για το σχολικό έτος 2020-21 η Υπεύθυνη Δήλωση για χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών μπορεί να υποβληθεί έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020. Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω αναφερόμενη εγκύκλιος.»

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) έκρινε ότι «για την απαλλαγή από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών αρκεί η δήλωση ότι λόγοι συνείδησης (σ.σ.: και όχι «λόγοι θρησκευτικής συνείδησης») δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, διαμηνύουν ότι το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με αυτή, οι γονείς θα πρέπει να αναγράφουν στις αιτήσεις απαλλαγής τη φράση «για λόγους θρησκευτικής συνείδησης».

Αυτό εξηγείται και στην εγκύκλιο της 10ης Αυγούστου για το μάθημα των θρησκευτικών: ΕΔΩ

Εμφανίσεις: 292696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: